Waar bent u naar op zoek?

Franse christenen hebben behoefte aan bijbeluitleg

14-11-2017

In de Franse kerk is behoefte aan een gedegen uitleg van de bijbeltekst in preken, net zoals in Nederland gebeurt. Deze conclusie trekt Rodrigo de Sousa na zijn eerste jaar als docent in Aix aan de Faculté Jean Calvin.

‘Het is belangrijk dat we de studenten die predikant hopen te worden, hierin opleiden.In Frankrijk hebben sommige predikanten de gewoonte enkele elementen te noemen van de bijbeltekst en dan meteen over te gaan op een wat meer filosofisch getinte toepassing,’ licht De Sousa toe. ‘Maar predikanten hebben juist de taak om in een preek de betekenis van de tekst begrijpelijk uit te leggen aan gemeenteleden voordat ze een toepassing maken naar het dagelijks leven.’

Uit Brazilië

Rodrigo de Sousa is getrouwd en heeft twee kinderen van elf en acht jaar. Hij is geboren in Brazilië en daar heeft hij ook eerst samen met zijn vrouw gewoond. Beiden deden er een taalkundige bacheloropleiding.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 16 november 2017 of download hier de gratis pdf.