Waar bent u naar op zoek?

Ergernis tijdens doopdienst

08-06-2021

De dienst was nog wel zo feestelijk begonnen. Wat wil je ook? Er werd een jongen gedoopt, we hadden er samen met hem naar toegeleefd. Op het laatste moment was zijn moeder, een straatprostituée, opgedoken en had het woord gevraagd, vertelt Jan Waanders.

Ze bad het Onze Vader. En ik was niet blij. 

Daarover zo meer, maar eerst dit: vanuit missionair-diaconaal centrum ‘Het Pand’ in de Korrewegwijk in Groningen organiseren we regelmatig een sport- en spelweek. Het evenement is zeer populair bij de kinderen in de achterstandswijk. Een leuk verzetje als je wel vakantie hebt, maar niet met vakantie gaat, vanwege de financiële situatie thuis.

Joëlle (9) was ook van de partij bij de sport- en spelweek. We kennen hem al jaren van de kinderclub en de zondagse vieringen voor buurtbewoners. Langs de lijn vroeg zijn pleegvader of ik misschien een kinderbijbel voor hem had. Tuurlijk, daarvoor hebben we altijd een stapeltje liggen. 

Toegeëigend

Ongeveer een jaar later hoor ik dat hij zijn pleegkinderen er dagelijks uit heeft voorgelezen.

Lees de volledige tekst van dit artikel in De Waarheidsvriend van donderdag 10 juni 2021.

Bestel een los nummer, maak gebruik van onze actie en lees De Waarheidsvriend vier maanden voor € 10,- of neem een jaarabonnement op De Waarheidsvriend.